Skip to main content
Изложби

Вежди Рашидов показа акварели и скулптури в родния Димитровград

By септември 1, 2017февруари 13th, 2019No Comments

На 1 септември 2017 г.– петък, в 18 часа в залите на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград се откри самостоятелна изложба на Вежди Рашидов с 35 акварела и 10 скулптури.

Експозицията е част от програмата на официалното честване на празника на Димитровград – 2 септември. Изложбата на именития художник е по покана на общината. Вежди Рашидов е роден в Димитровград и е почетен гражданин на града.

Изложбата е наречена „Японски вишни“. С тях Вежди Рашидов напомня за красотата, която всеки ден е пред очите ни и която много често пропускаме, забързани във всекидневието. „Японските вишни в моя двор са с изящни цветове, наблюдавах ги дълго как се разтварят, всеки ден бяха различни и всеки ден ги рисувах различни. Този пробуден цвят, тази светлина, която влезе в акварелите ми, беше изненада и за самия мен“, споделя Вежди Рашидов. Той е световноизвестен скулптор, но познава изкуството на акварела от най-ранните си творчески години. „Акварелът е трудна техника. Работи се с вода, а водата е една стихия. Да рисуваш с вода е все едно да овладееш тази стихия. Сякаш потапяш светлината във водата…“, обяснява художникът.

ДИЗАЙН: GNL MEDIA
ЗА ВЕЖДИ РАШИДОВ
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ 2019