Skip to main content
Новини

Вежди Рашидов в 600 фотографии на над 400 стр.

By септември 24, 2020септември 7th, 2022No Comments

Скулпторът представи пред приятели и почитатели албума си „Вежди“. Догодина празнува 70 годишнина

От доста време известният скулптор, бивш министър на културата и председател на Комисията за култура и медии при НС прелиства обемистите си архиви, за да състави албума „Вежди“. Посвещава го на предстоящата си догодина 70-годишнина.

Сред първите гости на представянето на книгата на Вежди беше вицепрезидентът Илияна Йотова, президентът Георги Първанов, акад. Антон Дончев, директорите на най-големите столични театри – Мариус Донкин, който води тържеството, и Калин Сърменов. Присъстват и Йорданка Христова и Васил Найденов, Валери Симеонов, известният фотоград Иво Хаджимишев, прочутият скулптор Захари Каменов и колегата му проф. Старчев, актьорът Георги Мамалев, Десислава Атанасова, бившият министър на туризма Ангелкова, проф. Валери Стефанов – председател на Съюза на колекционерите. 

Кулминация на вечерта, в която книгата-албум на Вежди Рашидова бе представена от проф. Чавдар Попов, бе фактът, че той тържествено подари на акад. Антон Дончев изваяния от него скулптурен портрет.
Рашидов не крие, че е избрал нетрадиционен подход – в книгата е оставил другите да говорят за него. Подбрал е интервюта, рецензии, изказвания, очерци, материали от нашия и чуждестранния печат. Така се е получил този нетрадиционен албум – Вежди през погледа на приятели и дори неприятели. Но последна дума имат снимките. Рашидов е прочут с колекцията си от „запечатани“ събития, а една снимка, както знаем, говори повече от хиляда думи….

Източник: в-к „24 часа“

ДИЗАЙН: GNL MEDIA
ЗА ВЕЖДИ РАШИДОВ
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ 2019