Skip to main content
Новини

Вежди Рашидов: Имал съм живот, за който може да мечтае всеки човек

By септември 24, 2020септември 7th, 2022No Comments

„Имал съм живот, за който може да мечтае всеки човек“, това разкри депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов каза по повод издаването на книгата си „Вежди“, съобщи БТА.

В нея на 350 страници и със стотици фотографии той споделя най-съкровените и скъпи моменти от живота си.

„Разбрах, че битките, които водим с живота, са безсмислени. Те освен болести и съсипване на нервите не носят нищо друго“, каза Рашидов тази вечер на представянето на книгата.

Изненадата на вечерта беше бюст на Антон Дончев, който именитият ни писател получи като подарък от Рашидов.

Сред присъстващите бяха президентът Георги Първанов (2002-2012), вицепрезидентът Илияна Йотова, заместник-председателят на парламента Валери Симеонов, министър Десислава Танева, политици, дипломати, бизнесмени, приятели. Имаше и много представители на арт средите, сред които Васил Найденов, Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Йорданка Христова, Калин Сърменов, Георги Мамалев, Антон Радичев, Адела Пеева, Нора Нова и Мариус Донкин, който беше водещ на вечерта.

Вежди Рашидов е роден на 14 декември 1951 г. в град Димитровград. Завършил е Националната художествена академия в София. Той е български скулптор и министър на културата в кабинета на Бойко Борисов (2009-2013 и 2014-2017). Член-кореспондент е на Българската академия на науките (БАН) от 2004 г. Понастоящем е председател на Комисията по културата и медиите в Народното събрание.

Източник: агенция „ПИК“

ДИЗАЙН: GNL MEDIA
ЗА ВЕЖДИ РАШИДОВ
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ 2019