Skip to main content
Новини

Вежди Рашидов с ценно дарение за художествената галерия в Пловдив

By октомври 6, 2022No Comments
Вежди Рашидов връчи на художествената галерия в Пловдив ценно дарение – 15 творби на западноевропейското изкуство от 18 и 19 век от Белгия, Холандия, Италия, Германия и Франция. Те са част от неговата лична колекция, събирана десетилетия. Картините бяха подредени в първата зала на галерията и обогатяват нейния фонд.
“ Обичам този град и вярвам, че днес дарявам на Пловдив нещо хубаво. Аз съм правил и правя добри неща, Апелирам доброто да ни обединява и да намира последователи.”, заяви Вежди Рашидов.
Директорът на галерията Красимир Линков благодари за дарителския жест с думите: “ Най-вдъхновящото у Вежди е, че той увлича с думи, талант и действия много последователи, много хора – вижте живота му в неговите каталози и книги и ще се уверите в това. Днешното дарение е ценно за галерията и за Пловдив. То не е първото за нас – през 2019 година Вежди Рашидов също ни дари ценни западноевропейски творби”
Кметът на Пловдив Здравко Димитров благодари на Вежди Рашидов за благородния акт. Той припомни и друго лично дарение на Рашидов — голям брой ценни книги за Народната библиотека “Иван Вазов”.

Leave a Reply

ДИЗАЙН: GNL MEDIA
ЗА ВЕЖДИ РАШИДОВ
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ 2019