Skip to main content
Изложби

Опашка за изложба на Вежди Рашидов в Люксембург

By април 19, 2018февруари 13th, 2019No Comments

Опашка от ценители се подреди на 19 април 2018 г. пред прочутата Галерия 88 в Люксембург заради откритата късно в четвъртък вечерта изложба със скулптури на Вежди Рашидов.
Най-новите творби на прочутия скулптор събраха на едно място в Европа ценители, колекционери, меценати, депутати, банкери, хора на изкуството. Заедно с Рашидов в Галерия 88, която е едно от най-авторитетните европейски арт пространства, свои живописни платна показа и художникът Николай Янакиев.

Експозицията, подредена професионално от двете известни галеристки Снежинка и Юлита Попови, предизвиква интереса не само на ценителите, но и на преподаватели и млади автори, защото Галерия 88, разположена в самия център на Люксембург, е позната като забележително пространство за култура, но и като школа по изобразително изкуство.
Първи, които дойдоха да поздравят Вежди Рашидов за най-новите му творби, бяха д-р Марк Догингер – меценат и колекционер, един от най-влиятелните хора в Люксембург, Филип Депортер – шеф на Banque de Luxembourg, д-р Клод Делкур – колекционер, Жозеф Селис – изтъкнат изкуствовед, Силия Ленарс – една от най-известните колекционерки, която притежава и творби на прочути български художници.

Експредседателят на 44-тото Народно събрание Димитър Главчев също бе сред официалните гости на изложбата. Тук бяха още Александър Арабаджиев – съдия в Съда на ЕС в Люксембург, Илиана Иванова – член на Европейската Сметна палата, Марияна Кънчева – съдия в Общия съд в Люксембург, проф. Евгени Танчев – генерален адвокат в Съда на ЕС.

ДИЗАЙН: GNL MEDIA
ЗА ВЕЖДИ РАШИДОВ
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ 2019