Skip to main content
Изложби

Ранни творби на В. Рашидов са показани в престижната столична галерия“Средец“

By февруари 26, 2017януари 29th, 2019No Comments

От 23 ноември 2016 г. /сряда/ столичната галерия „Средец” представя „Рисунката: спомени от годините” – студентски етюди и портрети на Вежди Рашидов.

Престижната столична галерия „Средец” на бул. „Ал. Стамболийски” 17 показва ранни творби на Вежди Рашидов. Експозицията в навечерието на рождения ден на скулптора (14 декември) е благодарност за жеста, който именити творци направиха за него през 2015 година, докато беше в клиниката в Германия. За миналия му рожден ден Светлин Русев, Емил Стойчев, Любен Генов, Захари Каменов, Николай Янакиев, Свилен Блажев, Крум Дамянов и Валентин Старчев наредиха своя рисуван и изваян „Поздрав за Вежди” – тяхната честитка с пожелание за здраве. Година по-късно Вежди връща жеста и изказва на колегите си огромната си благодарност с една малко по-нестандартна изложба, много лична и съкровена.

Публиката може да види и автопортрет, рисуван в ученическите години на Рашидов по специална техника. Представени са и няколко по-нови творби. „Разрових се в архивите си, не съм подозирал, че пазя тези неща”, сам се изненадва Рашидов. Рисунките са върху хартия с молив, въглен, креда. Те дават поглед в перспектива за рисунката като процес, свързан с реализацията на скулптурни работи по-късно.

ДИЗАЙН: GNL MEDIA
ЗА ВЕЖДИ РАШИДОВ
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ 2019