Skip to main content
Новини

Рашидов описа живота си и разкри душата си в 350 страници и 600 снимки

By септември 24, 2020септември 7th, 2022No Comments
Уникални документи и илюстрации включва новата книга за живота на Вежди Рашидов. Представянето ѝ уважиха хора от артистичния, политическия и бохемския елит от цялата страна. В 350 страници и 600 снимки Вежди Рашидов разказва живота си и разкрива душата си. Подходът е по-иновативен, както го описва Вежди Рашидов метафорично – „малко захар, малко горчиво и малко вода“. Разказва, че един живот не е достатъчен.

„Животът е един миг и нищо повече и не си струва никаква суета. А грешките са неизменна част от дългия път. Аз съм низ от грешки“, сподели Рашидов.

Той не одобрява случващото се по площадите и нарастващото недоволство, защото няма ясно послание.  В книгата разказва за тежкото си детство, трудния път до постигането на най-голямата му мечта – да бъде художник и скулптор. Но не говори сам за себе си, а дава думата на свои приятели, близки и световни знаменитости, докоснали се до таланта му.

„Изключително емоционален, открит, който не се е интересувал от големите позиции, а от творчеството“, описа го Мариус Донкин.

„Вежди е от тия хора, които имат изключителна енергия, преценка за хората и детайла, а детайлът е важен за скулптурата и изкуството“, определи го певецът Васил Найденов.

Книгата излиза в навечерието на 70-ия юбилей на твореца. В нея той е до болка откровен и искрен.

Източник: Bg On Air

 

ДИЗАЙН: GNL MEDIA
ЗА ВЕЖДИ РАШИДОВ
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ 2019