Skip to main content
Изложби

By февруари 23, 2022септември 7th, 2022No Comments

ГОЛЕМИТЕ МАЙСТОРИ НА 20-ТИ ВЕК В АРТ ГАЛЕРИЯ ВЕЖДИ

 

Най-новата експозиция в Арт галерия Вежди показва изключителни творби на някои от най-известните български художници. Изложбата се нарича „Големите майстори на ХХ век“ и ще бъде открита на 1 март 2022 г.

Впечатляващото с интериора си vip арт пространство събира на едно място такива майстори на четката като Ненко Балкански, Никола Танев, Златю Бояджиев, Теофан Сокеров, Васил Стоилов, Иван Милев, Бенчо Обрешков, Тома Трифоновски, Генко Генков, Димитър Казаков – Нерон, Томас Кочопулос, Стоимен Стоилов, Емил Стойчев, Иван Димов заедно със скулптори  като Асен Пейков, Борис Райнов, Любомир Далчев, Марко Марков, Никола Терзиев – Желязото, Иван Лазаров, Галин Малакчиев, Крум Дамянов, Валентин Старчев. Това са емблематични автори, формирали художествения вкус на цели поколения и белязали по неповторим начин развитието на българското изкуство през 20- ти век. Всяко име в тази уникална изложба носи оригинален почерк, разпознаван безпогрешно и от ценители, и от изкуствоведи, и от публика.

Ето какво заяви Вежди Рашидов за най-новата експозиция живопис и скулптура  в галерията: „Това са майстори, които  с цялото си творчество категорично са покрили пластичния вкус на един цял век. Те не само са устояли себе си, но са възпитали и следващото поколение таланти на 21-ви век, те са онази безценна основа, върху която могат да стъпят и да продължат развитието на българската пластична култура авторите след тях. Убеден съм, че това е неостаряващо творчество, което е  актуално във  всяка нова епоха, защото носи в себе си именно онова зрънце, благодарение на което казваме, че изкуството е вечно. Много от тези имена не само че са големи, но трябва да бъдат запомнени от идните поколения, за да имат основанието да казват, че именно благодарение на големите майстори бъдещите талантливи хора могат  се стремят да бъдат значими и запомнящи се като тях.“

Изложбата „Големите майстори на ХХ век“  в Арт галерия Вежди ще бъде открита в 18 часа на 1 март 2022 г. /вторник/.

 

 

ДИЗАЙН: GNL MEDIA
ЗА ВЕЖДИ РАШИДОВ
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ 2019